ikon-faceikon-youtube tel

Gyakran ismétlődő kérdések1. Kell-e számolni a kalóriát?

A válasz igen is, meg nem is. Csak gondolj bele józan ésszel: Te eheted a testednek megfelelő tápanyagot és ételeket,ha naponta 5000 kalóriát viszel be, úgy, hogy a napi szükségleted csak 2500 kalória, akkor az bizony hízáshoz vezet. Tehát az elején bizony számolni kell a kalóriákat étkezésenként, de a jó hír az, hogy egy pár alkalom után ráérzel a mennyiségekre és az arányokra, és soha többet nem kell számolgatnod.


2. Nehéz-e betartani a módszert?

Alapvetően nem nehéz - és mindjárt elmagyarázom, hogy miért nem –, de mint azt Te is tudod, minden változás erőfeszítéssel jár, és akaraterő szükséges hozzá – legalábbis az elején. Azért könnyű betartani ezt a módszert, mert nem jár éhezéssel. Ha betartod a mérési eredmények által meghatározott tápanyag-összetételt, akkor hosszútávon stabilizálódik a vércukorszinted, ezáltal eltűnik a hirtelen Rád törő farkaséhség. Így könnyedén be tudod tartani az előírt napi kalóriamennyiséget, és el tudod engedni az étkezések közötti nassolást, mert egyszerűen nem vagy éhes, nincs rá szükséged.


 

► 3. Számolhatunk-e jojó-effektussal?

Nem, mert a Metabolic Typing+ anyagcseretipizálási módszer nem egy fogyókúrás program, és alkalmazása nem kúraszerűen javasolt! Lényege, hogy tudatosságot vigyünk a mindennapi táplálkozásunkba, és azt adjuk a szervezetünknek, amire szüksége van. Ezáltal a testsúlyod hosszútávon optimálissá válik.


4. Szükséges-e a sport?

Igen, feltétlenül szükséges. Azt szokták mondani, hogy az ideális testsúly elérése 70%-ban táplálkozás, 30%-ban testmozgás függvénye.


5. Befolyásolja-e a táplálkozási típusod azt, hogy melyik az a sporttevékenység, ami a Te testednek a legjobb?

Igen, jelentősen befolyásolja. Aki szénhidrát típusú, többségében aerob típusú sporttevékenységet (futás, tenisz, labdajátékok, kardiogépek, stb.) kell végeznie, amivel elégeti a bevitt szénhidrátot. A fehérje típusúnak pedig olyan sporttevékenységet kell végeznie, aminél a bevitt fehérje az izom munkáját és épülését szolgálja (pl. súlyzós edzések, TRX, kettlebell, hegymászás, falmászás, vagonpakolás stb.)


6. Fontos-e a napi elegendő mennyiségű folyadék-bevitel?

Mivel a szervezetünk 65 %-a víz, ezért a hidratáláshoz szükséges (lehetőleg) tiszta víz bevitele kulcsfontosságú a Metabolic Typing+ anyagcseretipizálási módszer szerint (is). A javasolt minimális mennyiség kb. 30 ml/(testsúly)kg/nap.


Metabolic Typing+
1132 Budapest, Victor Hugo utca 16. | +36 30 985 30 33