ikon-faceikon-youtube tel

Gyakran ismétlődő kérdések1. Kell-e számolni a kalóriát?

A válasz igen is, meg nem is. Csak gondolj bele józan ésszel: Te eheted a testednek megfelelő tápanyagot és ételeket,ha naponta 5000 kalóriát viszel be, úgy, hogy a napi szükségleted csak 2500 kalória, akkor az bizony hízáshoz vezet. Tehát az elején bizony számolni kell a kalóriákat étkezésenként, de a jó hír az, hogy egy pár alkalom után ráérzel a mennyiségekre és az arányokra, és soha többet nem kell számolgatnod.


2. Nehéz-e betartani a módszert?

Alapvetően nem nehéz - és mindjárt elmagyarázom, hogy miért nem –, de mint azt Te is tudod, minden változás erőfeszítéssel jár, és akaraterő szükséges hozzá – legalábbis az elején. Azért könnyű betartani ezt a módszert, mert nem jár éhezéssel. Ha betartod a mérési eredmények által meghatározott tápanyag-összetételt, akkor hosszútávon stabilizálódik a vércukorszinted, ezáltal eltűnik a hirtelen Rád törő farkaséhség. Így könnyedén be tudod tartani az előírt napi kalóriamennyiséget, és el tudod engedni az étkezések közötti nassolást, mert egyszerűen nem vagy éhes, nincs rá szükséged.


3. Számolhatunk-e jojó-effektussal?

Nem, mert a Metabolic Typing+ anyagcseretipizálási módszer nem egy fogyókúrás program, és alkalmazása nem kúraszerűen javasolt! Lényege, hogy tudatosságot vigyünk a mindennapi táplálkozásunkba, és azt adjuk a szervezetünknek, amire szüksége van. Ezáltal a testsúlyod hosszútávon optimálissá válik.


4. Szükséges-e a sport?

Igen, feltétlenül szükséges. Azt szokták mondani, hogy az ideális testsúly elérése 70%-ban táplálkozás, 30%-ban testmozgás függvénye.


5. Befolyásolja-e a táplálkozási típusod azt, hogy melyik az a sporttevékenység, ami a Te testednek a legjobb?

Igen, jelentősen befolyásolja. Aki szénhidrát típusú, többségében aerob típusú sporttevékenységet (futás, tenisz, labdajátékok, kardiogépek, stb.) kell végeznie, amivel elégeti a bevitt szénhidrátot. A fehérje típusúnak pedig olyan sporttevékenységet kell végeznie, aminél a bevitt fehérje az izom munkáját és épülését szolgálja (pl. súlyzós edzések, TRX, kettlebell, hegymászás, falmászás, vagonpakolás stb.)


6. Fontos-e a napi elegendő mennyiségű folyadék-bevitel?

Mivel a szervezetünk 65 %-a víz, ezért a hidratáláshoz szükséges (lehetőleg) tiszta víz bevitele kulcsfontosságú a Metabolic Typing+ anyagcseretipizálási módszer szerint (is). A javasolt minimális mennyiség kb. 30 ml/(testsúly)kg/nap.


Metabolic Typing+
1132 Budapest, Victor Hugo utca 16. | +36 30 985 30 33