ikon-faceikon-youtube tel

Vélemények

 

„Remélem még lesz pár ember, aki igénybe veszi ezen szolgáltatást és segítségükre lesz a nehézségekben. Sokat beszélek a mérésről, remélem előbb-utóbb meghallgatásra kerül.”

B. Krisztina

 

„Az elmúlt kicsit több, mint egy hónapban jelentős fogyást sikerült elérni, a célsúlyomat a tervezett 50 nap helyett alig három hét alatt sikerült megvalósítani. A folyamat azóta is töretlen, úgyhogy új célt tűztem ki, bár mivel most a vírus miatt kevesebb a sportolási lehetőség, némi lassulásra számítok. A közérzetem ennek ellenére jó, nem tapasztalok sem fáradékonyságot, sem más kellemetlen tünetet és a sporthoz is elég az energiám.

A kapott felosztást szigorúan tartom, továbbra is mindent lemérek, nem álltam át a szemre saccolásos módszerre, mert úgy látom, nincs is érzékem hozzá. Pozitívum, hogy az ajánlott ételek mellett már néhány korábbi kedvencet is sikerült dekódolni és beilleszteni az étrendbe. Egyedüli nehézségem, hogy a tejtermékek tiltólistás volta miatt a fehérjeforrások nehezen variálhatók.”

H. Attila

 

„Jól működik a diéta, nagyon örülök mert az első hónap alatt 3 kg-ot sikerült fogyni, ami nagy szó, mert már egy éve stagnált a súlyom a korábbi diéták ellenére! Az adagok kimérése nem okoz problémát, korábban is mértem mikor egy másik diétát csináltam. Reggelire, uzsonnára és vacsorára ugyanazokat a recepteket váltogatom, így csak az ebédet kell kitalálni. Egyébként egyszerű a megadott egységekből összeállítani. Minden előírást betartok, így tejterméket sem ettem azóta. Ez eleinte nehéz volt, hiányoztak a sajtok, de már ez sem jelent problémát. A korábban észlelt haspuffadás sem jellemző, amit a búza és a tej okozott.

Nagyon lelkes vagyok, a továbbiakban is örömmel folytatom a diétát a célsúly eléréséig.”

Sz.  Réka

 

„Abszolút pozitív a változás, egyértelműen jobban érzem magam. Nehéz betartani kicsit az evés ütemezését, mert ez nagyon új nekem és ha nem eszek időben vagy nem az ajánlott ételt, azonnal érzem a negatív hatásokat. Szerintem kb 90 %-ban mindent megcsinálok az ajánlottakból. Az ivás és a reggeli nehezen megy, azok könnyen elmaradnak, az ajánlott alapanyagokat szinte 100 %-ban tartom. Több energiám van, jobb koncentráció, súlycsökkenés, vagyis minden, ami cél volt - főként az első kettő volt cél. Közérzetem és energiaszintem határozottan kedvezőbb - még nagyon ingadozó, nagyon befolyásolja, hogy sikerül-e betartanom az étkezés ütemezést, de legalább, amikor elfogy az erőm, akkor tudom, hogy mi az oka és mi a megoldás.”

B. Szilvia

 

„Sokkal jobb a közérzetem és 2 kilót fogytam (3 hete kezdtem el a diétát). Valószínű azzal, hogy elhagytam a tejtermékek fogyasztását, nincs az a puffadás, ami a hasamon szokott lenni. Az ajánlások betartását 90%-osan teljesítem, ez alatt azt értem, hogy a nem ajánlott ételeket teljesen elhagytam, viszont nem mindig mérem ki grammra pontosan az étkezéseket, inkább szemmértékkel mérek. Jobban érzem magam, nem puffad a hasam és az emésztésem is jobb.”

S. Dóri 

 

 

„Pozitív összességében a tapasztalatom, jobban érzem magam a bőrömben. Sok szempontot tartok szem előtt mindazokból, amit a tanácsadás során kaptam. Az ajánlott élelmiszerlistát, a kitűzött napi kalóriakeretet, összességében az zsír/fehérje/szénhidrát arányt is napi szinten. Kevésbé érzem magam fáradtnak és fogyni is tudtam már az étrenddel. Azt gondolom, talán nőtt az energiám.”

Cs. Kinga

 

„Napról napra jobban érzem magam, az energiaszintem észrevehetően jobb.Nagyjából sikerül tartanom az ajánlásokat, a gluténmentes kenyér nem sikerül minden nap, boltit nem szeretnék, sütés kísérleti fázisban van. A közérzetem is sokkal jobb, az energiaszintem is biztos magasabb, könnyen felkelek reggel.”

V. Tímea

 

„Energikusabbnak érzem magam. A kezdeti kilómhoz képest 2,7kg-ot fogytam. Igyekszem betartani a diétát. Általában tönkölybúza kenyeret eszem, rizs – és mandulatejet iszom vagy teát. Ezeket napi szinten, természetesen valamilyen kiegészítővel. Nem érzek éhséget, és ezekből az alapanyagokból is nagyon finom ételeket tudok készíteni.”

M. Cs. Erika

 

„Örömmel mondhatom, hogy jobban vagyok, sikerült felszednem a diétának köszönhetően néhány kilót, ami a célom volt. Próbálom a gyakorlatban betartani a szabályokat, több-kevesebb sikerrel megy is. Összefoglalva pozitívak a tapasztalataim.”

K. Rózsa

 

„Jól érzem magam, bár egy kicsit fáradtan. Ezt inkább a kevés alvásnak tudom be és a sok elfoglaltságnak. Az ajánlásokat elolvastam, átgondoltam, megértettem a lényegét, kiszámoltam néhány alap ételhez szükséges alapanyag mennyiséget. Nagyjából tudom, miből mekkora "kupacot" ehetek és milyen összetétellel. Néha ránézek a táblázatra is, ha valamit nem tudok. Betartom azt, hogy mit lehet és mit nem - amennyire tudom, betartom azt, hogy 4-5 órát nem eszem és sok vizet iszom. Különösen nagy segítség az, hogy mondtátok, hogy ehetek pl. rozskenyeret és GM Abonettet és GM tésztát!  Mivel régen mindenféle kenyérfélét megvontam magamtól, sokszor nagyon nehéz volt kitalálni, hogy mit egyek. Ez most sokkal könnyebb! Szóval, annak ellenére, hogy nem számolgatok, nagyon elégedett vagyok, mert fogyok. Már fogytam 2 - 2,5 kg-ot, aminek nagyon örülök. Eddig ez még sosem sikerült! És különösen jó az, hogy ez a fajta táplálkozási mód életszerű és tartható bármeddig!”

B. F. Boglárka

 

„Egyelőre csak pozitív tapasztalataim vannak a diétával kapcsolatban. Sokkal több energiám van, kevésbé vagyok fáradékony, de ami a legjobb, hogy mar 4kg mínusznál járok. Nagyon sokan megjegyezték, hogy fogytam. Köszönöm a segítséget!”

C. Orsi

 

„Pozitívak a változások, a mérleg ugyan nehezen akar megindulni, de alapvetően jobban érzem magam. Nincs puffadás, a kávét is elég könnyen letettem, energikusabbnak érzem magam. Tartható a napi étkezési rend és a vízfogyasztás is. 90%-ban sikerül tartani az ajánlásokat, akkor nem, ha nem tudok beleszólni, hogy mit eszünk. Ha sűrűek a programok (pl. hétvégén), akkor a vízmennyiségre nehezebb figyelni. Abszolút pozitív hatást korábbi tüneteimet illetően is. A héten voltam vérvételen, a TSH szintem 4.39-ről 3.89-re csökkent az elmúlt fél évben, és gyanítom, leginkább a szigorú diéta alatt.”

M. Ági

 

„Jól érzem magam, 4 kg-ot fogytam, a fejem valóban fájt az első 1,5-2 hétben, jobban alszom, de még felébredek éjszaka. Az adagokat betartom, 3 étkezés elég naponta, a 2 l folyadék még nem sikerül, illetve kávét még iszom, napi egyet, de csak koffeinmenteset, tej nélkül, steviával. Közérzet javul, energiaszintem kicsit jobb csak.”

K. Kinga

 

„Teljes mértékben betartom immáron 3. hónapja a segítségeddel kialakított diétámat, bár nem is tűnik diétának, mert mindig maximálisan jóllakottnak érzem magam, és az étkezéseim is komplexek, van benne fehérje, szénhidrát, zsír, csak a meghatározott helyes arányban és mennyiségben. 3 hónapja tartom az egyeztetett diétát, és jelenleg mínusz 9 kilónál járok a leadott kilókat illetően. Ez a fele a kitűzött célomnak, és szerintem roppant kedvező ütemben sikerül megszabadulnom a hosszú évek alatt felszedett és eddig reménytelenül rajtam ragadt feleslegtől. Szóval köszönöm!!! Roppant energikusnak érzem magam! Fogyok, ez volt a célom, és remélem sikerül még leadnom, amit elterveztem, és persze majd megtartanom is, de a "helyes táplálkozás" a mindennapjaim része lett már. Nem okoz nehézséget a betartása. Egyre jobban érzem magam a bőrömben!”

V. Mariann

 

„A diéta alapjait úgy érzem egész jól sikerült elsajátítanom. Nem patikamérlegen számolom a kalóriákat, és nem veszek mindent szigorúan (pl. a tejtermékeket nem hagytam el), de az arányokat nagyjából eltalálom és a változtatások működnek, amit a mérleg is megmutat. Körülbelül 4 kg-ot sikerült leadnom, ami majdnem a kívánt mérték volt. Hozzáteszem, hogy egyelőre csak a súlyadattal vagyok elégedett, a "látvánnyal" még nem. A jelenlegi súlyom és magasságom (69kg - reggel mérve - és 175 cm) 22,5 BMI értéket eredményez, ami már elfogadható, de még szeretnék rajta javítani. Az utóbbi hetekben sajnos edzeni nem tudtam eljárni a kialakult helyzet miatt, az is segítene továbblépni. Mivel eddig minden könnyen ment, szeretném folytatni, és további 2-3 kg-ot leadni némi tónus javítás mellett. Sajnos nem mértem meg a hasam és a combom kerületét, így azzal kapcsolatban pontos adataim nincsenek, de a nadrágjaim kényelmesebben állnak rajtam, és az övemet is egy lukkal beljebb tudtam már csatolni. Egy testzsír százalék mérés megismételt eredményére is kíváncsi lennék majd valamikor. Jól érzem magam a bőrömben, bár elég fáradt vagyok. Ez lehet a tavaszi fáradtság is, illetve az edzések hiányának hatását is érzem. Ha még attól a kis úszógumitól is sikerülne megszabadulnom, akkor még teljesebb lenne az örömöm.”

B. Tamás

 

„Energikusabb vagyok, egyre kevesebbek a hangulatváltozásaim és ami fő, az alakváltozás. Persze annál nem kell nagyobb visszaigazolás, hogy az ismerősök, rokonok megdicsérnek, illetve kérdezik, hogy milyen módszerrel sikerült ezt a látványos eredményt elérnem. Általánosságban jól érzem magam, vannak olyan napjaim, amikor nehezebben bírom a diétát, de megpróbálok ellenállni a kísértésnek. A szemem előtt a kitűzött -12 kg lebeg, amiből közel -7 kg már sikerült.”

Sz. K. Tünde

 

Elég jól haladok a diétával, közben egy idő után elkezdtem mozogni rendszeresebben, az is jó. A nyári vakáció alatt volt ugyan pár kisebb kilengésem, de igyekszem tartani magam a megbeszéltekhez, és megvan az eredménye: végre lementem 100 kg alá, fittebb lettem, és sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Most tartok mínusz 18-19 kilónál. Remélem, sikerül tovább haladni, amíg kell. 

H. Krisztina

 

„Megszűntek a délutáni elalvásaim, végig tudom tolni a napot. Nyugodt az esti alvásom, megszűnt az éjszakai izzadásom, már nem úgy kelek, mint aki nem aludt egész éjszaka, és keveset szedtem is magamra. Az aknék elkezdtek eltűnni a hátamról, ami évek óta probléma volt! Normális az emésztésem: VÉGRE! Köszi a segítséget, megérte elmenni, sok dolgot nem tudtam volna ilyen komolyan elhatározni enélkül.”

F. Csongor


Metabolic Typing+
1132 Budapest, Victor Hugo utca 16. | +36 30 985 30 33